Geen producten (0)
Geen producten (0)

Nymphaea "Snowflake"

€ 69,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG15005
Omschrijving

Nymphaea "Snowflake"

Bloeiwijze Nymphaea "Snowflake" bloeit fraaie sneeuw witte bloemen met een intens geel oranje hart. Zeer bijzondere bloemkleur en heerlijk geurend

Bloemdiameter: Haar bloemen behalen een diameter tot aan tot 18 cm.

Waterdiepte: 40 tot 100 cm.

Bladeren: Nymphaea "Snowflake" heeft ronde donkergroene bladeren. haar bladeren behalen een diameter tot 25cm.

Opmerkingen: Bijzondere kruising van Tony Moore uit 2012 met heerlijk geurende bloemen. Nymphaea "Snowflake" houdt van een plaats in de volle zon.

Verzorging waterlelie plant/ rizoom:

Wij versturen uw waterlelie zonder aarde en verpakt in vochthoudend materiaal. Na aankomst van uw plant / rizoom plaatst u deze de eerste dag in een schaal met water. Dit is nodig om de plant/rizoom aan te laten sterken.

De volgende dag kunt u uw waterlelie planten. Hiervoor gebruikt u een vijvermand van minimaal 19 x 19 cm. voor kleine soorten. U vult uw vijvermand met waterlelieaarde of klei en drukt deze licht aan (plaats u waterlelie nooit in potgrond of scherpzand). Vervolgens maakt u een kuil of groef waar de rizoom van de plant in past. U plaats de rizoom bijna horizontaal in de groef zodat het groeipunt boven de aarde uitsteekt. U mag de rizoom vervolgens met wat aarde bedekken. Plaats geen zware stenen of dergelijke op het rizoom zodat deze beschadigd raakt. U kunt uw vijvermand aan de binnenzijde eventueel bekleden met jute, dit voorkomt dat de aarde wegspoelt.

Uw waterlelie zal de eerste weken nodig hebben om aan te sterken. Na de eerste weken zullen er bladeren naar de oppervlakte van het water komen. De meeste waterlelies houden van een zonnige plaats. Enkele soorten gedijen ook op een halfschaduwrijke plaats, dit vindt u terug in de omschrijving van de door uw gekozen waterlelie. Wilt u uw waterlelie sneller laten groeien
plaatst u haar na aankoop stapsgewijs naar de juiste diepte. Zo krijgt zij meer zon in het begin en dit resulteert naar een krachtige en sterke plant.

Dwerg en klein blijvende soorten zoals kunnen ook worden geplaatst in een schaal of pot op het terras. Zo kunt u ook in een kleine tuin of op een balkon een waterlelie plaatsen.

Zodra uw waterlelie is gaan groeien zullen er ook steeds oude bladeren afsterven. Dit herkent u aan het blad dat gaat verkleuren van geel naar bruin. Bladeren die voldoende zijn verkleurd en uit elkaar gaan vallen mogen worden verwijderd met een schaar, waterlelietang u mag het blad absoluut niet eraf trekken, dit voorkomt dat de rizoom beschadigd raakt. Bloemen die zijn
uitgebloeid zullen zich terug trekken onder water. U mag de uitgebloeide bloemen die onder water zijn gegaan ook afknippen wederom er niet aftrekken.

Nadat uw waterlelie geworteld is mag u haar ook gaan bemesten, hiervoor gebruikt u waterleliemest patronen. Gebruik alleen waterleliemest omdat deze niet schadelijk zijn voor verder leven in uw vijver. U kunt de mestpatronen met uw vinger rond de rizoom in de aarde drukken circa 4 tot 5 cm diep. Zorg ervoor dat meststof onder een laagje aarde wordt bedekt, dit voorkomt dat het zal gaan drijven. Bemesting van uw waterlelie resulteert in een betere bloei en groei. U bemest uw waterlelie voor het eerst zodra de eerste bladeren zijn gaan groeien. U stopt met het bemesten omstreeks half augustus, zo heeft uw waterlelie tijd om af te harden voor de komende winter. De hoeveelheid mest per keer is
afhankelijk van het formaat van de vijvermand. U vindt het juiste aantal op de productomschrijving van de gekozen meststof.

Einde zomer zult u zien dat uw waterlelie in rust begint te gaan. Zij gaat minder snel groeien en er zullen steeds minder bladeren en bloemen boven water komen. Verder in het seizoen gaat uw waterlelie geheel in rust. U ziet dat al het blad gaat afsterven. Gedurende de winterperiode is er geen verdere verzorging meer nodig.

Deze waterlelie is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.